Du är här:Start > Fritids > Fakta & anmälan


Från förskoleklass till årskurs 6

Ansgars fritidshem välkomnar barn från och med förskoleklass upp till och med sjätte klass. Välkommen in om du har frågor, eller vill få en guidning runt i lokalerna och ett samtal med personalen. För de äldre barnen (från klass fyra) gäller lite andra förhållningsregler än för de yngre. Då börjar man kunna ta mer ansvar själv och behöver få träna sig i det under trygga former. De äldre får en del särskilda aktiviteter och ett eget rum där bara de har tillträde. De har också möjlighet att läsa sina läxor på fritids. Därför väljer många föräldrar att låta barnen gå kvar på fritids längre upp i åldrarna.

Ansökan om plats

Ansgars fritids är fristående, med Ansgarskyrkan som huvudman. Du anmäler dig till kommunen som vanligt. Avgiften betalas till kommunen och taxan är densamma som för de kommunala fritidshemmen.

Ansök om en plats via kommunens hemsida: www.vasteras.se, med hjälp av e-legitimation eller genom att skriva ut och fylla i en blankett. Om du vill ställa ditt barn i kö för längre tid framåt kan du lämna en intresseanmälan direkt till Ansgars
fritids. Du som redan har valt fritids kan så klart byta till oss om du vill.

Ansökningarna behandlas i den ordning de kommer in. Var ute i god tid! Vid fullbeläggning tillämpas kö för dig som är intresserad av att vänta på en plats.


Länkar

Ansökan

Avgifter och regler


Kontakt

Ansgars fritidshem
Pettersbergsgatan 32
724 63 Västerås

Telefon: 021-12 07 08
E-post: fritids@ansgars.se