Du är här:Start > Fritids > Värderingar

Som förälder ska du känna dig helt trygg när du lämnar dina barn på fritids.

Genom aktiviteter och samtal med barnen jobbar personalen aktivt med att skapa trygga miljöer, motverka utanförskap och lära barnen vad det innebär att vara en bra kompis.
– Vi gör samarbetsövningar som utvecklar barnens förmåga att lyssna och slappna av. Det gör stor skillnad och barnen blir bättre och bättre på att samarbeta. Att se förändringen och utvecklingen hos barnen är en härlig känsla, säger Amanda Boström som jobbar på Ansgars fritidshem.

Plats för de stora frågorna

Närheten till kyrkan gör att barnen ibland får se brudpar eller begravningsgäster gå förbi på gården. Det ger anledning att prata om liv och död på ett naturligt sätt. Men även om kyrkan är huvudman för Ansgars fritidshem så är verksamheten icke-konfessionell. Att alla är lika mycket värda är däremot en självklar grund.

Meningsfullt och tryggt

Ett fritidshem ska vara något mer än förvaring av barn och något mer än en plats att leka. Det ska vara som ett tryggt hem där varje barn får vara sig själv.
– För mig är mötet med barnen det som är viktigt, att få se allt som vi vuxna kan lära oss av dem. Det är mycket hjärta och många glada skratt här, berättar Emelie Öhrn som jobbar med de yngre barnen.