Du är här:Start > Mötesplatser > Alpha

Välkommen till Alpha!

Anmäl dig till kursen genom att fylla i ett formulär här. Det går också bra att prova på 18 september utan anmälan.

Livet går upp och ner. Ibland känns det fantastiskt. Ibland försöker man bara överleva. Men vad går allt ut på? Finns det nåt mer? Vad är meningen med livet? Många svarar ”att ha roligt”. Är då allt som är tråkigt meningslöst? Hur som helst är livet värt att fundera över.

Det finns så många frågor man kanske borde ställa sig oftare, om man bara tog sig tid. En Alphakurs är ett bra tillfälle. Där får man prata om livet, Gud och allt det där som det kan vara lite svårt att sätta ord på och som man inte kan googla sig fram till svaret på. Alpha är en grundkurs i kristen tro, samtidigt som det är ett bra tillfälle att få prata om livsfrågor i allmänhet.

Så går det till

Varje kurstillfälle inleds med en måltid. Du kan komma direkt från jobbet och bara slå dig ner. Gemenskapen runt bordet är en viktig del av kursen. Att man lär känna varann gör det nämligen lättare att prata om djupare saker i samtalen. Många som är med blir faktiskt förvånade över hur lätt det går att prata med människor man inte kände sedan tidigare.

Sedan fortsätter det med ett intressant föredrag (med olika föredragshållare). Det handlar om olika delar av den kristna tron på ett livsnära, medryckande och tankeväckande sätt.

Man måste inte ha en tro för att gå kursen. Det kan rent av vara en fördel att inte ha det! Livet delar vi alla, och ju fler olika tankar vi har desto mer spännande samtal blir det efteråt.

Det är samtalet som är kvällens höjdpunkt. Efter föredraget pratar man i mindre grupper, så att alla som vill ska få komma tilltals. Erfarna ledare ser till att samtalet flyter på. I samtalet finns det alltid plats för dina tankar om livet, meningen med allt, och det här svårfattbara med Gud. Dina tankar och åsikter respekteras alltid. Det ska vara "högt i tak".Inga frågor är varken för svåra eller för banala.

Tid och plats

Höstens kurs (2019) startar med en prova-på-gång onsdagen den 18 september 18.30 i Ansgarskyrkan. Kom med då. Testa om det är något för dig!
Kursen går onsdagar 18.30-21.00.

Platsen är Ansgarskyrkan i korsningen mellan E18 och Vallbyleden (nedanför Pettersberg).

Kostnad och anmälan

Kursen är helt kostnadsfri. Det enda man betalar är ett självkostnadspris för maten.

Du kan anmäla dig till kursen genom att fylla i ett formulär här, men det går också bra att prova på 18 september utan anmälan.

.Om du har frågor kring anmälan eller kursen kan du ringa till kyrkans expedition, telefon 021-14 07 01 eller skriva ett mejl till kontakt@ansgars.se. Du kan även kontakta ledaren Barbro Berglund på telefon 070-260 85 05 med dina frågor.