Ansgars vardagsrum ser med största sannolikhet inte ut som ditt vardagsrum. Istället för en mjuk soffa är rummet fyllt av bänkar. Men trots att det vid en första anblick inte ser ut som ett vanligt vardagsrum har det några av de viktigaste egenskaperna: I Ansgars vardagsrum får du sätta dig ner, ta ett djupt andetag och få ny kraft - ett rum för inspiration och bekräftelse i samtal med andra, utan någon tv-skärm mellan dig och kvällens gäst. Kvällen är helt gratis och det finns gott fika att köpa. Välkommen till Ansgars vardagsrum!

Föreläsare våren 201914/2 19.00 Underbara, krångliga vänskap

”I samhället är det ofta fokus på kärleksrelationer, det är dags att lyfta fram vänskapen i rampljuset!” Det menar Elin Liljero Eriksson som skrivit Sveriges första handbok i vänskap ”Underbara, krångliga, vänskap – ta hand om dina livsnödvändiga vänskapsrelationer”. Trots att vänskap är så viktig är det lätt att prioritera bort när familj och karriär tar upp mycket av vår tid. Hur gör man för att behålla sina vänner? Går det att skaffa nya vänner som vuxen?
14 februari 19.00 gästar Elin Liljero Eriksson Ansgars vardagsrum för att dela med sig av verktyg för att vårda sina vänskapsrelationer. Dessutom finns det möjlighet att köpa boken signerad till ett rabatterat pris.

14/3 19.00 En kväll för livskämpar

Många människor lever idag med psykisk ohälsa och ett stort antal människor upplever att livet inte känns värt att leva. Susanne Tell, folkhälsovetare, är medförfattare till boken ”Handbok för livskämpar”, en lättillgänglig och handfast vägledning för den som inte vet om livet är värt att leva. Hur kan man förstå sig själv och sina tankar? Hur kan jag stötta någon som tänker på att ta sitt liv?
14 mars 19.00 gästar Susanne Tell Ansgars vardagsrum för att dela med sig av sina erfarenheter, handfasta tips och råd och strategier för hur man kan stå ut när man mår som sämst.


11/4 Rötter och vingar

Vi människor behöver leva med både rötter och vingar. Rötter för att kunna stå stadiga och starka. Vingar för att kunna leva helt och fullt och förverkliga våra vackraste drömmar. Många av oss känner att vi saknar det ena - och inte riktigt vågar det andra. Vi gömmer undan de vi verkligen är. Vi utvecklar strategier och spelar olika roller för att passa in, samtidigt som vi längtar efter att förverkliga oss själva. Hur kan jag leva sannare, modigare och helare?
11 april 19.00 gästar författaren och psykoterapeuten Göran Larsson, till Ansgars vardagsrum för att dela med sig av sina tankar utifrån boken ”Rötter och vingar”.


Sedan hösten 2017 har Ansgars vardagsrum gästats av flera inspirerande föreläsare.

Bland andra Britta Hermansson, Ninni Länsberg, Hanna Möllås, Laila Dahl, Riksdagspolitiker, Niklas Källner, Alf B Svensson, Michael Jeff Johnson, Cajsa Tengblad, Niklas Piensoho och Jonas Helgesson.