Ansgars vardagsrum ser med största sannolikhet inte ut som ditt vardagsrum. Istället för en mjuk soffa är rummet fyllt av bänkar. Men trots att det vid en första anblick inte ser ut som ett vanligt vardagsrum har det några av de viktigaste egenskaperna: I Ansgars vardagsrum får du sätta dig ner, ta ett djupt andetag och få ny kraft - ett rum för inspiration och bekräftelse i samtal med andra, utan någon tv-skärm mellan dig och kvällens gäst. Kvällen är helt gratis och det finns gott fika att köpa. Välkommen till Ansgars vardagsrum!

Föreläsare hösten 2019


Onsdag 4 septembeter kl 19.00

Micke Gunnardo: Kärleksboosta vardagen
Goda vanor i parrelationer

Torsdag 10 oktober kl 19.00

Gustav Fridolin: Det är vi
Om att hitta mening i att finnas för och med andra

Torsdag 7 november kl 19.00

Amelie Roolf: Inga enkla svar
Om ätstörningsproblematik och självskadebeetende

Föreläsare våren 201914/2 19.00 Underbara, krångliga vänskap

”I samhället är det ofta fokus på kärleksrelationer, det är dags att lyfta fram vänskapen i rampljuset!” Det menar Elin Liljero Eriksson som skrivit Sveriges första handbok i vänskap ”Underbara, krångliga, vänskap – ta hand om dina livsnödvändiga vänskapsrelationer”. Trots att vänskap är så viktig är det lätt att prioritera bort när familj och karriär tar upp mycket av vår tid. Hur gör man för att behålla sina vänner? Går det att skaffa nya vänner som vuxen?

14/3 19.00 En kväll för livskämpar

Många människor lever idag med psykisk ohälsa och ett stort antal människor upplever att livet inte känns värt att leva. Susanne Tell, folkhälsovetare, är medförfattare till boken ”Handbok för livskämpar”, en lättillgänglig och handfast vägledning för den som inte vet om livet är värt att leva. Hur kan man förstå sig själv och sina tankar? Hur kan jag stötta någon som tänker på att ta sitt liv?


11/4 Rötter och vingar

Vi människor behöver leva med både rötter och vingar. Rötter för att kunna stå stadiga och starka. Vingar för att kunna leva helt och fullt och förverkliga våra vackraste drömmar. Många av oss känner att vi saknar det ena - och inte riktigt vågar det andra. Vi gömmer undan de vi verkligen är. Vi utvecklar strategier och spelar olika roller för att passa in, samtidigt som vi längtar efter att förverkliga oss själva. Hur kan jag leva sannare, modigare och helare?

Sedan hösten 2017 har Ansgars vardagsrum gästats av flera inspirerande föreläsare.

Bland andra Britta Hermansson, Ninni Länsberg, Hanna Möllås, Laila Dahl, Riksdagspolitiker, Niklas Källner, Alf B Svensson, Michael Jeff Johnson, Cajsa Tengblad, Niklas Piensoho och Jonas Helgesson.