Konsten att leva - kursstart 25 september

Kursen är fulltecknad och anmälan stängd för den här terminen.

Är livet precis som du skulle vilja ha det? Eller längtar du efter någon slags förändring? Du är inte ensam. Livet rullar ofta på i uppkörda hjulspår, inte sällan i ett alldeles för högt tempo. Det är sannerligen inte lätt alla gånger! Hur klarar man alla de krav som ställs på en, och som vi ställer på oss själva? Vart är jag på väg med mitt liv? Vad vill jag? Hur hittar jag en balans mellan alla olika viljor?

Onsdagen den 25 september startar en kurs som behandlar dessa frågor. Kursen hjälper dig att ta tag i ditt liv och förändra det. Vad du vill förändra avgör du förstås själv. Du får verktyg för reflektion och bearbetning med hjälp av olika övningar och gruppsamtal.

Kursen har en helhetssyn på människan. Den berör både kroppen, själen och den andliga dimensionen av livet. Den tar upp livets svåra sidor men också vårt behov av humor och självdistans. Frågor som tas upp är bland annat hur vi skapar utrymme för reflektion, hur man tar hand om sin kropp, vilken makt våra tankar har över livet och hur vi kan hantera kriser och förluster.

Konsten att leva finns i två delar, en vårversion och en höstversion. Du väljer själv om du vill gå båda delarna som en helhet (i valfri ordning) eller om du vill vara med bara en termin.

Tid: 6 tillfällen varannan onsdag 18.30-21.00 (25 sept, 9 okt, 23 okt, 6 nov, 20 nov, 4 december).
Plats: Ansgarskyrkan, Pettersbergsagatan 32
Kostnad: 300kr. Kvällsmat ingår vid alla tillfällen.
Anmälan: Kursen är fulltecknad och anmälan stängd för den här terminen.

Frågor om kursen kan ställas till Andreas Löwkvist. Du når honom på 021-140714 eller andreas.lowkvist@ansgars.se.