Du är här:Start > Musik > Sångcompaniet

Sångcompaniet

Vårterminen börjar igen tisdag 28 januari kl 18.30.
Från 17.30 finns det möjlighet att fika.

Alla kan sjunga

I Sångcompaniet tror vi att alla kan sjunga. Vi tycker att alla ska få chans att göra det! Därför är alla välkomna och det är inga inträdesprov. Sångcompaniet är en kör där du sjunger för din egen skull, för att det är roligt och för att man mår så bra av det. Slappna av från alla krav och häng med!

Sångcompaniet startade i Västerås i januari 2016. Varje övning deltar ungefär 250 personer för att sjunga allt i från pop, rock och gospel till visor och musicals. Med en avslappnad attityd blir allt roligt och lustfyllt! Varje termin sjunger kören ungefär 50 nya låtar. Det här är ingen vanlig kör som övar noga för att allt ska bli perfekt, i Sångcompaniet är det högt tempo, men aldrig någon stress. Efter varje övning läggs de nya sångerna till i listan på hemsidan för den som inte kan sluta sjunga och vill ha texterna hemma.

Liveband och konsert

Olika musiker är med och kompar kören. Ibland är deten ensam pianist, men oftast är det flera musiker. Ibland är det ett band ochnågon gång sjunger kören med en hel orkester. Kören provar gärna nya saker ochsamarbeten. På Cityfestivalen 2016 hade kören en egen allsångskonsertStora torget tillsammans med ett stort band och samma kväll medverkade man i Carolas konsert på Fiskartorget. Julen 2019 sjöng kören tillsammans med Jan Johanseni en uppskattad julkonsert. Att delta på framträdanden är helt frivilligt.

Körledare

Elisabeth Odebäck är körens varma och inspirerande ledare. Hon arbetar som sångpedagog och har lång erfarenhet av att leda körer och att arbeta med sång och musik. Elisabeth är alltid uppmuntrande och sprider glädje omkring sig. Därför lockar hon fram det bästa ur varje deltagare och får alla att känna sig hemma och må bra.

Hur sjunger du?

Somliga har en mörk röst, andra har en ljus. Ibland får deltagarna chans att ställa sig intill andra som låter som en själv. Att dela upp det lite gör det lättare att sjunga, helt enkelt. På samma sätt kan deltagarna ibland välja en lite större utmaning genom att sjunga en stämma. Somliga kvällar är det extra övningstillfällen efteråt för den som vill sjunga stämmor.

Det finns även en kör på dagtid, med lite lugnare tempo och ett begränsat antal deltagare. Till den kören krävs föranmälan. Läs mer om Sångcompaniet Feelgood här!

Dag, tid och resa

Övningarna är i Ansgarskyrkan på tisdagar 18.30-20.00. Vårterminen startar den 28 januari och pågår till och med den 19 maj, med uppehåll på sportlovet och påsklovet, alltså ingen övning den 25 februari och 7 april. Det går bra att hänga på när som helst under terminen.

Det är oftast många deltagare på Sångcompaniet, så kom i god tid. Ta gärna bussen. Linje 4 mot Brottberga stannar utanför kyrkan på hållplatsen Vallbyleden. Plinga efter Pettersbergs centrum. Det går också jättebra att cykla eller gå. Om du tar bilen får du gärna samåka så räcker de 200 parkeringsplatserna längre.
Om det skulle behövas extra parkering kan man stå vid Vallby friluftsmuseum på andra sidan E18. Det innebär en kort promenad på ca 400 meter. Till höger om museets entré finns en gångbana som går först under avfarten, sedan under själva E18 och så under påfarten. Ta sedan höger på gångbanan som går under rondellen på Vallbyleden så kommer du upp mitt emot Ansgarskyrkan. Karta: http://kartor.eniro.se/m/meiQN

Fika, garderob och toaletter

Det finns möjlighet att fika innan varje tillfälle. Från 17.30 finns det kaffe, te och mackor en trappa ner. Tips! Ta gärna med en egen vattenflaska till körövningen

Anmälan, avgift och mejllista

Du behöver aldrig anmäla dig, det är bara att komma direkt till övningen. Skriv upp ditt namn och din adress på en lapp innanför dörren och lägg den i en låda. Nästa gång du kommer finns ditt namn i en lista och du kan bara kryssa för att du är där.
Du kan testa tre gånger innan du bestämmer dig, helt utan någon kostnad eller några andra förpliktelser. Det behöver inte vara tre veckor på rad, utan helt enkelt de tre första gångerna
som du är med. De tre provtillfällena löper oavsett termin, så den som har varit med en gång under hösten så kan alltså vara med ytterligare två gånger under våren utan avgift.

Omdu väljer att fortsätta sjunga så får du så småningom en fakturafrån studieförbundet Bilda. Terminsavgiften är 850 kr. Fakturan skickas via mejl i
första hand, men du kan få det på papper om du säger till Bilda.

Om du uppger din mejladress på listorna så får dukörens informationsbrev med allt du behöver veta inför och efter varjeövning. Mejlen kommer ungefär en gång i veckan och är den främstakanalen för information.

Välkommen till Sångcompaniet!