Du är här:Start > Musik > Sångcompaniet
Sångcompaniet Demenskören

Tisdag 4 februari startar ”Sångcompaniet Demenskören” i Ansgarskyrkan.

Kanske har du sett TV-serien om den engelska Demenskören? Kören har medlemmar mellan 31 år och 87 år. De lever alla med demens, och deras närstående finns alltid med i gemenskapen kring kören. Sången gör att många dementa upplever mindre oro & mindre ångest i sin vardag, och att livskvalitén höjs. I programmen visar forskare att hjärnan hittar andra sätt att hantera musiken, när vissa delar skadats. Nu startar vi Demenskören i Västerås. Gamla kända låtar från olika epoker, men även nyare sånger dyker upp. Alla som tycker om att sjunga passar i kören.

Sångcompaniet Demenskören leds av Elisabeth Odebäck, tillsammans med Alf Rikner. De leder även Sångcompaniets två andra körer. Varje övning är en egen höjdpunkt, och kören fokuserar inte på att ha konserter. Varje sångare har alltid med sig en anhörig eller annan medföljare. Den anhörige/medföljaren får regelbundet mail, med de sånger & texter som sjungs i kören, så att man kan sjunga vidare hemma tillsammans, om man vill.

Alla som tycker om att sjunga, och lever med demens, är välkomna som deltagare. Varje sångare har med sig en anhörig eller annan medföljare, på övningarna.

När? Tisdagar 14.30-16.00
Terminsstart: 4 februari 2020. Uppehåll sportlov 25/2 och påsklov 7/4. Sista gången är tisdag 28 april.
Avgift: 850 kr/termin. Avgiften inkluderar både sångaren & dennes medföljande.
Anmälan: www.bilda.nu