Du är här:Start > Musik > Vox Ansgars

Vox Ansgars är en kör för dig som har viss körvana och vill sjunga flerstämmigt. Du kanske har sjungit i Sångcompaniet och vill gå vidare. Du kanske har sjungit i kör som ung eller sjungit i olika sammanhang. I kören arbetar man förutom med själva sångerna också med sångtekniska övningar som utvecklar din röst och körens klang. Körens stämmor är sopran, alt, tenor och bas.

Kören sjunger en variationsrik repertoar med varierad svårighetsgrad. Det blir både gospel och Bach, ny musik såväl som traditionell körmusik. Glädjen i sången är alltid det viktigaste – att få sjunga – men kören kommer även att medverka i konserter.

Kören övar torsdagskvällar klockan 17.30-19.00 vid nio tillfällen per termin. Det kan alltså vara en kör för dig som har mer vilja än tid…

Vårterminen startar 16 januari kl 17.30.
Klicka det den här länken för att komma till anmälningsformuläret.

Eva Brindbergs Granath fortsätter under vårterminen att vikariera för Ingela Johnsdotter Omnell som körledare för Vox Ansgars. Eva är kantor i Viksängskyrkan, leder Västerås manskör och ska nu vikariera för Ingela Johnsdotter Omnell. Eva är ett musikaliskt energiknippe med en glädje som smittar av sig. Hon är utbildad vid Betelseminariet och har även läst till kör- och sångpedagog vid Musikhögskolan i Stockholm.

Lokalen är (oftast) Ansgarskyrkans kyrksal, Pettersbergsgatan 32.

Länk för anmälan till Vox Ansgars kommer inom kort. Tills vidare är du välkommen att anmäla dig till Anso Berg på studieförbundet Bilda: telefon 021-470 35 20, eller med mejl: anso.berg@bilda.nu

Terminsavgiften på 750 kronor täcker omkostnader för körledare med mera och betalas till studieförbundet Bilda. Du får en faktura via e-post. Om du hellre vill ha en pappersfaktura i brevlådan hör du av dig till Anso Berg på studieförbundet Bilda: telefon 021-470 35 20, eller med mejl: anso.berg@bilda.nu