Du är här:Start > Om oss > Vår tro

Vad tror man på i Ansgarskyrkan?

Det är under den här rubriken som skolelever hoppas hitta alla svaren till sin inlämningsuppgift i religion … Vad tror man på i Ansgarskyrkan? Vad är man för och vad är man emot? Riktigt så enkelt är nog inte livet. Den kristna tron innebär inte en lista med saker där man måste kunna bocka av minst 8 av 10 för att få kalla sig en kristen. Kristen tro handlar om en relation med Gud själv genom Jesus Kristus.

Det bästa sättet att ta reda på vad man tror i Ansgarskyrkan är därför att komma dit och prata med folk du möter. Du kommer att få lite olika svar, för människor är olika. Det är ok! Det är som det ska! Du kan också lyssna till vad som sägs i predikningarna. Att vara på plats är förstås det bästa, men utdrag från gudstjänsterna finns också här. Att gå en Alphakurs är också ett bra sätt att få reda på mer om kristen tro. Du är välkommen!

Att tro med hjärnan, hjärtat eller magen
Pastor Mikael skriver: ”Jag brukar tänka att man kan ha sin tro i hjärnan, hjärtat eller i magen. Man kan tro förnuftsmässigt och känna sig övertygad om att Jesus verkligen gjorde under, och att det måste finnas en Gud för att universum ska fungera. Man kan tro med sina känslor - trots att man inte håller med om det förra - och känna in Gud i sitt liv. Och man kan ha sin tro i magen: Det kan vara de som säger att de varken begriper eller känner särskilt mycket av detta med Gud, men som ändå bärs av en känsla av en grundläggande samhörighet med något större. Det är något som går bortom alla känslor. Min erfarenhet är att för de flesta människor så flyttar tron runt en del mellan de där platserna under livets gång.”

Håller du med? Eller inte? Vill du prata om livet? Vill du prata om tron på en Gud som vill oss väl? Hör gärna av dig med ett mejl