Du är här:Start > Om oss > Volontär

Vi gör det tillsammans!

Som volontär, eller ideell som det också kallas, är du med och skapar Ansgarskyrkans verksamhet. Den hade inte varit möjlig om det inte vore för allt ideellt engagemang. För att inte alla uppgifter ska hamna på ett fåtal personer behöver vi hjälpas åt. Vad kan du göra?

Här är förslag på två sätt att börja ditt engagemang:

Punktinsatser

Om du inte vill binda upp dig är det perfekt att ställa upp med punktinsatser. Fyll i det här formuläret med dina kontaktuppgifter så hör någon av sig när din insats behövs. Det är helt frivilligt att tacka ja eller nej till en förfrågan och du kan närsomhelst be om att bli borttagen från listan. (Men allra helst hoppas vi förstås att du ska hitta glädjen i att vara engagerad).

Regelbundet engagemang

I valberedningen finns ett antal personer som kontinuerligt arbetar med att fylla platserna i olika arbetsgrupper. Sedan 2019 går det att när som helst under året börja i en grupp med inval vid församlingsmöte. Det här är exempel på några av de arbetsgrupper som finns:

• LJUDTEKNIKER - Vi har just nu stort behov av ljudtekniker. Du får utbildning i att sköta ljudanläggningen och behöver inte ha kunskap sedan tidigare.
  • FIXA FIKA till samlingar, föreläsningar och gudstjänster. Koka kaffe, duka fram och diska tillsammans med ett glatt serveringsteam.
  • VAKTMÄSTARE - Vi behöver fler vaktmästare! Uppgifterna kan variera mellan alltifrån att öppna och stänga kyrkan vid olika samlingar, till att flytta bord & stolar, tända ljus, bistå vid begravningar, ringa i kyrkklockan... helt enkelt hjälpa till där det behövs! Är du praktiskt lagd är det här en perfekt uppgift.
  • LOKAL- OCH GÅRDSVÅRD - Skotta snö, rensa i rabatterna måla en vägg eller något annat som behöver göras.
  • STÄDGRUPPER - Hugg tag i en dammsugare och sväng loss med skurmoppen - och passa på att lära känna nya människor i arbetsgemenskapen.
  • SPRÅKVOLONTÄR - Är du en social person som gärna pratar över en kopp kaffe? Är du pedagogisk och kan få andra att lära? Kom med som språkvolontär på Språkcafé eller Språk i Centrum.
  • MUSIKER - Spelar du ett instrument? Sjunger du? Gör det i kyrkan!
  • LEDARE I ÄVENTYRET - BARNENS GUDSTJÄNST - Till Äventyret behövs ledare i olika åldrar och med olika intressen och egenskaper. Kanske gillar du att spela upp drama, pyssla med barnen eller hålla i en sångstund?

Vill du vara med i arbetsgemenskapen?

Hör av dig till expeditionen på 021-14 07 01 eller kontakt@ansgars.se.